четвер, 6 квітня 2023 р.

Машини-помічники

 - Доброго ранку, діти! Сьогодні ми поговоримо з вами не про звичайні машини, а про машини-помічники. Їх називають спеціальним транспортом, бо вони служать не для перевезення пасажирів, а для допомоги людям в різних ситуаціях. Погляньте, як багато насправді машин допомагають, наприклад, гасити пожежу, будувати щось, рятувати та захищати.



- Назвіть, які машини на картинках ви впізнали? Чи знаєте ви їх назву? (вантажівка, екскаватор, бетонозмішувач, підіймальний кран, трактор, пожежні машини, машина швидкої допомоги, поліція та інш.)

- Машини також роблять велику роботу в полі та садах, допомагаючи людям вирощувати та збирати врожай. Перегляньте цікаве відео про них:

Відео «Машини-помічники»

   https://www.youtube.com/watch?v=IcW1rowU4Tk

- Отже, тепер ви знаєте, як багато машин допомагає нам. Розгляньте уважно картинку та спробуйте знайти весь спеціальний транспорт:

  

- Молодці! Але машинами-помічниками називають не тільки самі машини (транспорт), а й побутові прилади та техніку, що допомагають в житті. Згадайте, які прилади є в вас вдома? Для чого вони?

- У звичних нам побутових приладів звісно є свої «прабабусі та прадіди», тобто предмети, що виконували цю ж роботу в минулому. Розгляньте картинку: Наталка дуже здивувалась тому, як різні предмети-помічники виглядали раніше. Спробуйте встановити відповідність між сучасними приладами та тими, що виконували цю роботу колись давно. Які тебе найбільше здивували?

 

- Діти, ці машини та прилади дуже корисні, але не можна забувати про те, як важливо дотримуватися правил безпеки у процесі користування ними. Згадайте ці правила:

Правила безпеки при користуванні електроприладами


    

      https://www.youtube.com/watch?v=vKENXnbEjSY   

- А наостанок пропоную вам приготувати ручки та допомогти транспорту доїхати по дорозі до їх місця призначення:





 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...