вівторок, 4 квітня 2023 р.

Напрями руху. Піратські скарби

 - Доброго ранку, діти! Сьогодні ми уявимо себе справжніми піратами та вирушимо у цікаву подорож! Розгляньте предмети на картинках, чи знадобляться вони нам у нашій пригоді? Для чого вони потрібні? (карта, компас, бінокль)


- Правильно, діти! Ці предмети допоможуть нам визначити наш напрямок руху та знайти правильну дорогу у наших мандрах. На карті відзначена місцевість, куди ми попрямуємо шукати скарби, компас допоможе під час плавання не збитися з курсу, показуючи сторони світу, а в бінокль ми побачимо острів скарбів ще до того, як дістанемося його!

- Карта в нас старенька, а ось компас треба взяти новий та гарний, щоб не заблукати. Існує чотири сторони світу – північ, південь, схід та захід, а компас зроблений так, що його синя стрілка завжди показує на північ, а червона – на схід. До речі, вони бувають різні, погляньте:


- Вирушаймо! Я вже бачу острів попереду. Але хтось з команди вже встиг загубити карту! Як ви гадаєте, чи можна зорієнтуватися на острові без карти? Так, існують способи визначення сторін світу по природних об’єктах, перегляньте відео, щоб дізнатися більше.

Відеофрагмент «Орієнтування без карти»

https://www.youtube.com/watch?v=iQrnpiYyuQA

- Добре, продовжуємо свій шлях! Пробираючись крізь густий ліс, капітани не втрачають надію знайти скарби. А на плечі у капітана якийсь яскравий птах викрикує «Вперед! Ми вже близько!». Що це за птах? Підготуйте аркуш в клітинку та зробивши графічний диктант, ви дізнаєтесь це:


- Звісно, це улюбленець капітана – папуга Яго. Саме він знайшов нашу карту, тепер

нам залишилось тільки впізнати точне місце розташування скрині зі скарбами. Не помиліться!

Просторова гра «Знаходимо скарб»

https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/znaidy-skarb

- Молодці, скарби знайдено!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...