четвер, 12 січня 2023 р.

Збільшуємо добро

 - Доброго ранку, діти!  Я впевнена, що ви всі знаєте та робите багато добрих справ. А сьогодні я вам хочу розповісти про людей, які творять добро, не просячи про допомогу, а самі її пропонують. Тобто, допомагають іншим без винагороди для себе. Їх називають - волонтерами. Волонтери – це люди з «великим серцем». Вони переживають більше за інших людей, ніж за самих себе. Люди з доброю душею, хорошими помислами потрібні скрізь і всюди. Так волонтери допомагають важко хворим дітям, дітям інвалідам, людям похилого віку, тим, хто потрапив у важку ситуацію, тобто усім хто потребує цієї допомоги.

Ще більше про те, чим можуть займатися волонтери, ви можете дізнатися, переглянувши відео:

https://www.youtube.com/watch?v=vPx2vQVCx2E

-В наш час діяльність людей-волонтерів рятує багатьох людей, підтримує та допомагає їм. Скажіть, чи чули ви про таких людей? А чи робили ви добрі вчинки, допомагали іншим?

-Спробуймо й ми з вами сьогодні збільшити добро, стати помічниками для інших. Розгляньте картинки та скажіть, кому та чим можна допомогти?

Мовленнєва гра «Кому чим можна допомогти?»




-Молодці! А ось в наступній грі є і добрі й не дуже вчинки, визнач, які вчинки є добрими.

Відеогра «В якому вчинку живе добро?»

https://www.youtube.com/watch?v=TZ00jIhqa7M

-Важливо ще й вміти бачити доброту та красу, турботу, яку проявляють інші люди. Спробуйте підібрати потрібні слова у наступній вправі:

Мовленнєва гра «Що буває…?»

- Добрим…(серце, бабуся, робота, людина)

- Гарним…(мама, очі, квіти, природа)

- Милим …(дитина, кошеня, іграшка)

- Турботливим…(мама, бабуся, вихователька, вчителька).


 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...