четвер, 12 січня 2023 р.

Поради впродовж дня (12.01)

 Для того, щоб зрозуміти, чи потрібна людині допомога, дуже важливо вміти впізнати, що вона може відчувати в цей момент. Потренуйтеся впізнавати емоції в грі:

Дидактична гра «Вгадай емоцію»

https://www.youtube.com/watch?v=fdGozE88cn8

-Не забуваємо, що наша допомога завжди дуже потрібна природі, її обов’язково треба цінувати та охороняти. Але деякі люди, на жаль, цього правила не дотримуються, засмічуючи навколишнє середовище. Спробуйте посортувати сміття правильно в наступній грі (пластик, органіка, метал, папір, скло):



-Прослухайте цікаве оповідання. Хто з героїв вчинив правильно та проявив доброту?

https://www.youtube.com/watch?v=rWB6yHWrtKQ&t=111s

Рухливі ігри

«Перейди річку» Роль берегів можуть виконати скакалки, стрічки або два відрізки мотузки, розкладені на відстані півтора-два метри один від одного. З паперу виріжте кружечки, які замінять камінчики. Запропонуйте малюкові «перебратися» з одного берега на інший, переступаючи по камінню, не «замочивши» ніжки. Гра проста, але добре розвиває координацію рухів у дітей.

Доторкнись. Запропонуйте дитині торкнутися предмета того кольору, який ви називаєте. Можна грати в межах однієї кімнати, а можна ускладнити завдання і відшукувати колір по всій квартирі. Як варіант, щоб потренувати та пам’ять, після закінчення пошуків попросіть дитину назвати предмети, які вона знаходила.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...