середу, 7 грудня 2022 р.

Всім відомо -це чудово, коли ти і ми здорові

 - Доброго ранку, діти! Для того, щоб мати змогу з радістю та енергійністю пізнавати наш чудовий та великий світ, звісно, необхідно бути здоровим! Бути здоровими хочуть люди в усіх куточках нашої планети, тому такими поширеними є різні види спорту. Ви вже напевне знаєте, що природні умови та погода може бути зовсім несхожою в різних країнах, тому десь люди більше займаються одним видами спорту, а десь – зовсім іншими. Але раз на чотири роки, найкращі спортсмени світу збираються разом, щоб позмагатися в Олімпійських іграх. Подивіться!

Дітям про спорт. Олімпійські ігри

https://www.youtube.com/watch?v=6a26F7lznMQ

-Так, рух – це запорука здорового способу життя, тому так важливо займатися спортом, робити фізхвилинки, ранкову зарядку та грати в рухливі ігри. Діти, а що ще треба робити, щоб бути здоровими?

-Молодці! Й звісно для того, щоб наш організм був здоровим та мав енергію, дуже важливо правильно харчуватися! У наступній грі, визначте, яка їжа є корисною, а яка – шкідливою, й разом з тим рухайтесь.

Дидактична та рухлива гра «Корисне – шкідливе»

https://www.youtube.com/watch?v=C8kOxa-KhYo

- Ви чудово впоралися! Так, багато вітамінів та інших корисних речовин містяться саме в овочах та фруктах, ягодах, тобто в рослинах. Деякі рослини навіть виділяють в окрему родину – цілющі. Бо вони є надзвичайно корисними для людини та допомагають не тільки підтримати здоров’я, а й вилікувати, якщо ви все ж таки захворіли. Чи знаєте ви такі рослини?

Згадати більше цілющих рослин ви зможете, розгадавши загадки.

Загадки про цілющі рослини

(взято за посиланням - https://vseosvita.ua/library/zagadki-dla-doskilnikiv-likarski-roslini-279108.html )

-Діти, калина завдяки своїм цілющим властивостям та гарній вроді здавна вважається справжнім народним символом нашої країни, тож пропоную нам з вами разом зробити аплікацію «Калина». Розминайте свої пальчики й почнемо!

Пальчикова гімнастика

Є в нас ягідка одна, (Пальчики зімкнені в кільце.)

Дуже гарна та смачна, (Незначні повороти кистю руки.)

Не ожина, не малина, (Легке струшування кистями рук.)

А червоная калина. (Плескання в долоні.)

Аплікація з об’ємними елементами «Калина»

Матеріали: кольоровий папір, пензлик для клею, клей, ножиці.

https://youtu.be/fDc3BCA9Gkk


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...