понеділок, 5 грудня 2022 р.

Близько - далеко

 Близько-далеко

-Доброго ранку, діти! У нашому великому світі є речі, що знаходяться біля нас, тобто близько, а деякі – дуже далеко. Але поняття «близько-далеко» теж можуть бути різними, адже далеко – це може бути трохи далі від нас, а може й в іншому куточку планети.

Подивіться на карту нашої країни! Як ви гадаєте, чи далеко знаходиться наша столиця Київ від моря? А як взагалі вмістилася тала величезна територія країна на аркуш паперу?

- Діти, при створенні карт, фахівці використовують таке поняття як «масштаб» - зменшення. Вони за певними правилами зменшують справжні великі відстані й відтворюють їх на папері.

-А зараз я хочу запропонувати вам переглянути невеличке відео та визначити в грі «Близько-далеко», де знаходяться різні предмети.

https://www.youtube.com/watch?v=AYFT-s9oDAk

-Діти, для вимірювання відстані існують різні предмети, наприклад, невеликі відстані ми можемо з вами виміряти рулеткою, лінійкою чи певною умовною міркою (мотузкою, стрічкою, кроками).

Вправа «Вимірювання відстані до садочка»

-Друзі йдуть до садочка. Виміряй відстань умовною міркою або лінійкою. Визнач, у кого найдовший шлях, а у кого – найкоротший.

-Молодці, діти, інколи ми розуміємо, що якийсь шлях довший, тільки подивившись на нього, але вимірювання дає нам справжній правильний результат.

Вправа «У зоопарку»

-Допоможіть дітям з’ясувати, хто до якої тварини потрапить по доріжках. Зоопарк дуже великий, хто з тварин знаходиться близько до дітей, а хто – далеко?

-Добре! Деяку невелику відстань людина може пройти пішки, але до далекого місця їй дістатися таким чином буде складно. Діти, як ви гадаєте, що допомагає долати далекі відстані? Правильно, це різні види транспорту!

А наостанок, розглядаючи карту України, поміркуйте, в яке місце ви б хотіли відправитися? Яким транспортом краще б за все було здолати цю відстань на вашу думку?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...