понеділок, 5 грудня 2022 р.

Поради впродовж дня (05.12)

 Розгляньте з дитиною картину Д. Добровольского «На заході сонця» та обговоріть її.

Спонукайте дитину розмірковувати, якими художніми засобами художник зобразив персонажів картини та шляхи, якими вони рухаються. Запитайте в дитини, куди, на її думку, можуть спрямовувати свій рух герої. Зверніть увагу на правила перспективи: дорогу поряд та на відстані ми бачимо різною – нам здається, що дорога звужується при віддаленні.

Запропонуйте дитині допомогти оминути різні перешкоди та дістатися фінішу у вправі на підготовку руки до письма.

Рухливі ігри

1. Полювання на скарби (грати можуть дві дитини або дитина і дорослий) Діти шукають скарб безпосередньо в кімнаті!

  • Одна дитина ховає скарб, який інші повинні знайти. Скарб не повинен бути занадто маленького розміру, адже його важливо знайти. З іншого боку, скарб не повинен бути занадто великим, щоб його пошуки потребували певних зусиль.
  • Учасник, який ховає скарб, повинен намалювати на папері карту дому та відзначити буквою «Х» ту частину, де заховано скарб.
  • Решта гравців вирушають на пошуки кладу з допомогою карти. Щоби було ще веселіше, нехай карта буде в учасника, який заховав скарб, і той, хто захоче звіритися з картою, повинен буде для цього повернутись до початку маршруту.

2. Подолай відстань. На прогулянці залучайте дітей до вимірювання відстані між предметами, деревами за допомогою кроків. Також можна запропонувати долати відстань стрибками на одній нозі, дрібними кроками, кроками-велетнями тощо.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...