четвер, 29 вересня 2022 р.

 Спортивні шикування

-Доброго ранку, діти! Ми з вами вже знаємо, що таке ряд та навчилися шикували різні числа і навіть слова. Але вистроювати у ряд, тобто створювати якусь послідовність, можна з будь-чим - іграшками, предметами та навіть людьми! Подумайте, коли у житті люди можуть ставати один за одним, створюючи ряд? (на занятті з фізкультури, на спортивних змаганнях, у черзі) Так, особливу увагу правильному шикуванню приділяють у спорті, тож давайте з вами станемо на деякий час справжніми тренерами та потренуємо шикування!

- Спочатку, необхідно вистроїть спортсменів за зростом – від найнижчого до найвищого.

- Молодці! Справжнім спортсменам завжди необхідно дотримуватися правильного розпорядку дня, для того, щоб бути здоровими та сильними. А ви дотримуєтесь режиму? Згадайте, що ви робите вранці? Що ввечері? Спробуйте встановити правильну послідовність подій протягом доби у наступній грі.

Дидактична гра «Розпорядок дня»

-Добре, тепер нашим спортсменам потрібен спортивний інвентар, ось він – вже склався в рядок. Але в кожному з цих рядків є щось зайве, подивіться уважно.

Дидактична гра «Що зайве?»

   

-Молодці! А ви помітили, що навіть самі заняття фізкультурою та спортом – це теж певна послідовність вправ. Давайте розімнемося, слідкуйте уважно!

https://www.youtube.com/watch?v=Y_BpBmH5DmY

-Молодці, діти, спортсменів в рядок вишикували, спортивне приладдя підібрали, зробили розминку, тож час забивати голи.

Вправа «Проведи м’яч» (при неможливості роздрукувати або повторити малюнок, попросіть дитину провести лінію олівцем, не торкаючись екрану)

-До речі, ви помітили, якими різними можуть бути м’ячі? Ось ці, наприклад, вишикувалися в рядки, але загубили свої половинки. Спробуйте відновити м’ячі, щоб було чим грати.

-Молодці, діти, сьогодні з вас вийшли справжні тренери!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...