пʼятниця, 30 вересня 2022 р.

 Порядок та чистота

Доброго ранку, мої любі діти! Сьогодні, якщо рахувати по порядку, вже п’ятий день тижня! Чи знаєте ви, як він називається? Чому його так назвали, як ви гадаєте? А скільки днів усього в тижні, знаєте? Давайте разом переглянемо невеличкий мультфільм та згадаємо назви усіх днів тижня по порядку.

https://www.youtube.com/watch?v=0e7X3frDlQI&t=2s

-Сподобався вам мультфільм? Маленьке мишеня кожного дня знаходило для себе щось поїсти, але чи міг він це робити, якщо вдома було завжди прибрано і чисто? Правильно, не зміг би. Ми з вами вже казали, що чистота – це одна з ознак порядку, але відкрию вам таємницю - чистими можуть бути не тільки кімнати! Є такі слова, що в різних ситуаціях можуть позначати різне, слово «чистий» належить саме до таких. Спробуйте пояснити, що означають такі вирази зі словом «чистий/а».

Мовленнєва гра «Дивні слова» (Шановні батьки, спонукайте дітей до роздумів за допомогою додаткових питань, якщо це буде необхідно)

Чиста підлога – це…           Чисте повітря- це…

Чистий аркуш- це..              Чиста душа- це…

Чистий колір-це…

- Молодці! Ось таке цікаве слово виявляється! Чистота в усьому дійсно важлива, ось, наприклад, в наступному завданні діти навели чистоту і порядок та поскладали іграшки на полицю.

Дидактична гра «На полиці» (на орієнтування)

-Діти, я прошу вас уважно подивитися на картинку та відповісти на мої запитання.

1. Що знаходиться в центрі?

2. Що знаходиться в лівому нижньому куті?

3. Яка іграшка ліворуч від машинки?

4. Які іграшки розташовані під гітарою?

5. Яка іграшка знаходиться в правому верхньому куті?

6. Що праворуч від сонечка?

- Чи складним було для вас завдання? Якщо ні, то спробуйте запамятати розташування предметів на картинці, а потім відповісти на запитання, не дивлячись на картинку.

- Добре! А зараз я пропоную вам сісти зручненько і послухати казку, в якій є героїня, що виконувала всю роботу по дому, наводила там порядок та чистоту.

Слухання казки «Кривенька качечка»

https://www.youtube.com/watch?v=58DKCji0HvQ

-Якою ви уявили головну героїню? Яку роботу по дому вона виконувала? Що в казці реальне, а що казкове?

Спробуйте переказати казку, а задля кращої послідовності, спирайтеся на ряд картинок.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...