понеділок, 26 вересня 2022 р.

 Цикл занять «Порядок – значить діє закон послідовності»

По порядку-один за одним

-Доброго ранку, любі діти! Сьогодні ми з вами почнемо дізнаватися про порядок в іншому його значенні – послідовності. Бо порядком можна назвати не тільки те, що все знаходиться на своїх місцях, а й коли треба встановити якусь послідовність -зробити, розставити, розкласти «по порядку». Щоб вам легше було зрозуміти, згадайте як на занятті з фізкультури інструктор каже –«по порядку ставай» і ви стаєте один за одним. Згадали? Зможете ще навести приклади, коли ми кажемо «по порядку»? (рахуємо по порядку, одягаємо речі по порядку, виконуємо послідовність дій, коли щось робимо)

Подивіться на картинку та спробуйте визначити правильну послідовність дій. Подумайте, якщо щось зробити не по порядку, вийде те, що хотіли зробити?

-Правильно, інколи порядок можна змінювати, але інколи це може призвести до того, що нічого не вийде. Є такі послідовності, які ніколи не змінюються, наприклад, пори року та місяці. Давайте з вами спробуємо згадати їх та розкласти картинки по порядку.

Вправа «Назви пору року по порядку»

 

- Молодці! А чи пам’ятаєте ви, що кожна пора року триває три місяці і вони теж йдуть в обов’язковій послідовності. Подивіться та запам’ятайте.

https://www.youtube.com/watch?v=IrFPpG784bI&t=57s

-Добре, я впевнена, що ви запам’ятали і тепер не будете плутати місяці! А яка пора року в нас зараз за вікном? А який місяць? Правильно, зараз вересень, перший місяць осені, але вже дуже скоро йому на зміну прийде другий місяць. Який?(жовтень)

Так, діти, осінь теж йде в природі за своєю послідовністю. Кожний місяць приносить свої зміни в природі, які йдуть один за одним. Які самі, ви згадаєте, послухаючи казку про осінь.

https://4read.org/2291-serdunich-lyubov-osynnya-kazka.html

-Вам сподобалась казка, діти? А давайте ми зараз розімнемо пальчики й допоможемо осені прикрасити дерева різнокольоровим листячком.

Пальчикова гімнастика «Листочки»

Ми — листочки, ми — листочки, (Стискаємо й розтискаємо долоньки кілька разів.)

На гілочці сиділи,

Дмухнув вітер — полетіли. (Махаємо ручками, опускаючи їх плавно зверху вниз.)

Ми літали вертольотом, (Пальці обох рук, крім вказівних і великих, переплітаємо. Вказівними пальцями торкаємося подушечок одне одного, а великими виконуємо кругові рухи.)

І втомились від польоту.

А на ранньому світанку

Ми присіли всі на ганку. (Кладемо ручки на стіл.)

Вітерець-пустун дмухнув —

Всі листочки знову здув! (Піднімаємо ручки вгору і тихенько опускаємо на стіл.)

Ми всі разом полетіли

І на землю тихо сіли.

 Аплікація «Осіннє дерево»

Матеріали: кольоровий папір, пензлик для клею, клей, заготівка- намальоване дерево без листя, серветки.


https://youtu.be/7iuoB7bCsws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...