пʼятниця, 23 вересня 2022 р.

Усюди діє порядок (підсумкове за два тижні)

-Доброго ранку, діти! Ми вже точно знаємо з вами, що порядок – важлива частина усього нашого життя, там, де немає порядку, відбувається безлад і плутанина. Подивіться, ось на цих картинках художник забув про правила і природний порядок, допоможіть йому та вкажіть на помилки.

Дидактична гра «Що переплутав художник»?

- Молодці, впевнена, що ви швидко знайшли всі помилки! Так, ці картинки, мабуть, зразу викликали в вас здивування, бо на них намальовано те, чого не може бути. А давайте в наступній грі з вами розгадаємо, що є правдою, а чого точно не може бути, й при цьому розімнемося.

Гра «Трапляється-не трапляється» (взято з сайту Всеосвіта, збірка словесних ігор Коваленко Л.Ю.)


-Добре, діти, вас не заплутаєш: знаєте, де правда, а де – ні! У картинках та словах порядок навели, але ми з вами пам’ятаємо, що й порядок у речах є дуже важливим. Давайте зараз подивимось, як наводять порядок, збираючи свої речі, свинки Пеппа і Джордж.

     https://www.youtube.com/watch?v=NuoFxJ8hyaU

- Сподіваюсь, що ви, мої любі, завжди прибираєте за собою свої іграшки.

- А пам’ятаєте, ми з вами говорили про те, що навіть в природі є порядок, який допомагають підтримувати різні пори року. Яка зараз пора року надворі? Який місяць? Як пані Осінь наводить в природі порядок? (миє дощем землю, провіває вітром, наводить порядки в саду та на городі, прибираючи врожай)

-Так, ми з вами, допомагаючи Осені, навіть вже навчилися ліпити з пластиліну щедрий врожай, а ще я хочу вам показати цікавий спосіб вироблення одного з овочів. А якого саме ви здогадаєтесь, відгадаючи загадку!

Я яскрава, довгоноса

І зелені маю коси,

Я хрумка і соковита,

Люблять всі: дорослі й діти.

-Звісно, це морква! Давайте спробуємо зробити запас гарних корисних морквинок.

Зараз розімнемо пальчики і почнемо!

Пальчикова гімнастика

КВАСИМО КАПУСТУ

- Ми капусту шаткували! (двічі) – прямими долонями імітуємо рухи сокири.

- Солі в неї ми поклали! (двічі) – пальці зібрані “щіпкою”, “солимо капусту”.

- Ми капусту м’яли, дерли!(двічі) –стискаємо пальці в кулачки, то одночасно на двох руках, то по черзі.

- Смачну моркву туди терли!(двічі) – пальці однієї руки зжаті в кулак і здійснюють ритмічні рухи уверх-униз по долоні другої руки. Після цього міняємо руки.

 «Смачна морквинка»

Матеріали: кольоровий папір (помаранчевий і зелений), клей, ножиці, чорний фломастер або олівець, серветки.

Але в роботі, діти, будьте дуже акуратними, не забувайте, що ножиці гострі, тож беремо їх за кільця і обережно відрізаємо потрібні деталі.

https://www.youtube.com/watch?v=UIsJgpPrZQU&t=1s

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...