четвер, 22 вересня 2022 р.

 Музей іграшок

-Доброго ранку, любі діти! Вчора ми розмовляли з вами про різні ігри та про те, що для того, щоб грати в них, частіше за все потрібні іграшки. А вони також бувають різноманітними. Послухайте віршик, чи згодні ви з ним?

НАЙКРАЩА ІГРАШКА

Не вгадать тобі нізащо

Котра з іграшок — найкраща!

— Знаю! Трактор заводний!

— Зовсім ні.

— Електрична залізниця!

— Помилився.

— Ну тоді це — пароплав!

— Не вгадав!

— Зрозуміло: це — літак!

— Знов не так. Добре,

Відповідь я дам:

Та, яку зробив ти САМ!

-Чи знаєте ви, що іграшки з’явилися дуже-дуже давно? Як ви гадаєте, з чого могли бути виготовлені перші іграшки? Подивіться!


А з чого виготовляють іграшки зараз?

Дидактична гра «З чого виготовлені іграшки?»

https://www.youtube.com/watch?v=WZIYn7hnYtQ

Деякі цікаві іграшки ви навіть можете самостійно зробити з паперу-матеріалу, який завжди є під рукою. До речі, з паперу ми також можемо зробити подарунки-привітання нашим Захисникам: обведіть свою долоньку, розмалюйте її та попросіть батьків допомогти вам її підписати. Наприклад, ось так!

Різні цікаві іграшки зберігаються в спеціальному місці – музеї. Музей – це такий заклад, працівники якого збирають, вивчають, зберігають та показують витвори мистецтва або предмети, які розповідають про минуле, природу, життя людей.

Зараз я хочу запропонувати вам незвичайну подорож в справжній музей! Роздивіться, якими різними були іграшки. Які вам більше подобаються?

https://www.youtube.com/watch?v=VCDec3GJuHc

- А чи багато в тебе іграшок? А може в тебе є якась одна надзвичайна? Діти, давайте трошки пограємо і перетворимо одну іграшку в багато іграшок.

Дидактична гра «Один-багато». Як правильно сказати: в мене не один…, а багато...чого?

Не одна лялька, а багато ... ляльок.               

 Не один кубик, а багато ... кубиків. 

Не один ведмедик, а багато…ведмедиків. 

Не одна машинка, а багато ... машинок  

Не один м’яч, а багато ...м'ячів.         

Не одна пірамідка, а багато ... пірамідок.         

Не один робот, а багато ... роботів.    

Не один динозавр, а багато ... динозаврів.              

- Всі іграшки дарують нам радість, і, розкрию вам секрет, у кожної людини є або була улюблена іграшка. Розкажіть про свою улюблену іграшку, а також запитайте батьків, якими іграшками полюбляти грати вони?

(Шановні батьки, згадайте, якими іграшками полюбляти Ви грати в дитинстві, розкажіть про них дітям. Спонукайте дітей також до складання розповіді про їх улюблену іграшку за схемою: що це? Якої форми вона? Якого кольору? Якої величини? З чого вона зроблена? Як з нею грати?)

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (06.05)

  - За бажанням розучіть ще кілька мирилок: Не можна говорити погані слова https://www.youtube.com/watch?v=FbIF1GqsQjw - Намалюй своїх дру...