середа, 21 вересня 2022 р.

 Без порядку немає гри

- Доброго ранку, діти! Сьогодні осінній вітер зірвав і розкидав по вулиці листя з дерев. А ми з вами знаємо, як пані Осінь любить чистоту і порядок. Давайте разом швиденько відгадаємо, з якого дерева який листочок впав, щоб не було плутанини.

https://www.youtube.com/watch?v=GwLvRdP0Vag

Вправа «Малювання у повітрі»

- Молодці! Ви помітили, що кожний листочок різний? Уявіть себе художником, але не простим, а тим, хто малює в повітрі. Які листочки вам більше за все сподобались? Спробуйте намалювати їх пальчиком або олівцем у повітрі. А якщо спробувати намалювати листочки іншою рукою, складно?

- Добре, впевнена, що ви всі впоралися! Хочу розкрити вам секрет: ми зараз з вами грали в гру, але багато чому навчилися і повторили. То не вже ігри можуть навчати? Як ви гадаєте? Насправді в світі безліч різних ігор: деякі з них навчають, а інші – розважають. Навіть кожний з вас може придумати свою гру!

-Подумайте, а що треба, щоб почати грати в будь-яку гру? Правильно, треба знати правила (бо без правил не буде зрозуміло, як грати) і, можливо, знадобляться іграшки. Подивись уважно на картинки, подумай, для якої гри знадобиться певна іграшка і спробуй продумати правила.

                             

                     

   
(Шановні батьки, підтримуйте творчий підхід дітей до завдання, а в разі складнощі – підведіть дитину питаннями до можливих варіантів.)

- Як багато ігор ви придумали! А в які ігри можна грати одному? Ось одним з варіантів такої гри є, звісно, конструювання! Конструювати можна також з різних матеріалів: олівців, паличок, паперу, деталей конструктора. Давайте спробуємо!

Конструювання з лічильних паличок (можна замінити на інші матеріали, що є в наявності, наприклад, олівці, фломастери, ватні палички, частинки коктейльних трубочок)

https://www.youtube.com/watch?v=ozVsNJT-lqA

На відміну від ігор наодинці, є ще командні ігри, в який за порядком виконання правил навіть слідкує окрема людина – суддя. Чи знаєте ви командні ігри? Так, багато рухливих ігор потребують команди, а також, сюди відносять спорт. Роздивіться картинку зі спортивним приладдям, в якому виді спорту воно використовується? Які з цих ігор командні?


-Бачите, як багато існує різних ігор: командні і одиночні, розважальні і навчальні, словесні і настільні та інші. А яка гра вам подобається найбільше? А чи в вашій родині є улюблена гра? Розкажіть про неї, а я буду чекати на ваше відео та фото.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...