вівторок, 30 травня 2023 р.

Сонячна галявина

 - Доброго ранку, діти! Яскраве сонечко все більше прогріває землю та сповіщає нас про наближення теплого літа. Весні залишилось хазяйнувати зовсім трішки часу, тож згадаймо, який місяць літа наближається до нас першим і як називаються інші літні місяці.

Місяці літа. Чому літні місяці так називаються?

    https://www.youtube.com/watch?v=Kr-PvpaHIUA

- А ви помітили, що розквітає все більше квітів, весняні квіти потрошку в’януть, але на зміну їм поспішають не менш гарні літні квіти. Спробуйте розташувати квіточки в запропонованому судоку так, щоб вони не повторювалися у квадратах, рядочках та стовпчиках.

Квіткове судоку


- Молодці! Вже дуже скоро сонечко пригріє так, що почнуть дозрівати перші ягоди та фрукти. Перевірте, а чи зможете ви їх правильно порахувати та поділити, розв’язавши математичні задачі:

Розв’язування математичних задач

https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/virshovani-zadachi-na-vidnimannia-do-10

- Наближенню літечка радіють не тільки люди, а й різні комахи, равлики, черв’яки. Подивись уважно на картинки, порахуй та скажи, де більше, а де менше, постав потрібний знак.

Вправа «Більше-менше»

 

- Добре! Коли сонце заливає своїми проміннями луки, сади та галявини, постійно щось змінюється: розквітають нові квіти,  повзають мурахи, літають метелики. Чи зможете ви сказати, що змінюється в наступній грі?

Дидактична гра «Що змінилось?»

   https://www.youtube.com/watch?v=BkNqBpqJmN4

- Я впевнена, що ви, діти, з нетерпінням чекаєте приходу літа, яке дасть вам змогу відпочити, набратися сил та підготуватися до нового періоду – навчання у школі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...