середу, 3 травня 2023 р.

Зберігаймо Землю та життя

 - Доброго ранку, діти! Наша країна дивовижна та приголомшує красою своєї природи. В Україні існує безліч полів, степів з різними травами, високі гори, річки та моря. Тільки погляньте!

Розгляд картинок «Природа України»

- Діти, скажіть, а чи залежить наше здоров’я від природи? Так, звісно, для підтримання здоров’я людині потрібно вдихати свіже повітря, пити чисту воду, їсти свіжі корисні продукти. А це все й дає нам наша природа, але останнім часом відбувається велике забруднювання природних зон й не тільки України, а цілої нашої планети.

Розгляньте наступну картинку та скажіть, яким чином забруднюється навколишнє середовище?

- Хто робить це все?

- Як воно впливає на нашу планету?

- Так, діти, на жаль, в процесі людської  діяльності та виробництва багатьох товарів відбувається забруднення природи. Як ви гадаєте, чи є способи цього уникнути?

- Хто відповідальний за це?

Звісно, самі люди і є відповідальними за це та повинні розуміти наслідки своїх дій, намагатися всілякими способами припиняти забруднення та зберігати чистоту та красу навколишньої природи. Погляньте та скажіть, що буде корисним для нашої планети, а що – ні.

Вправа «Добре чи ні для Землі?»

- Молодці, спробуймо поміркувати ще:

Міркування  «Ми допомагаємо»

- Розгляньте картинку та поміркуйте, яким чином людина може допомогти планеті та всій природі?

- Що можеш робити саме ти?

- Чи важко дотримуватись таких правил, на твою думку?

- Що ще можна робити задля захисту та зберігання природи?

-Насправді, кожен з нас, роблячи навіть якусь просту дію та дотримуючись правил захисту середовища, може  допомогти Землі. Ось послухайте:

Слухання оповідання В. Сухомлинського «Соромно перед соловейком»

 https://www.youtube.com/watch?v=6kAM-l1bZIQ

- Яка дівчинка вчинила правильно?

- Чим може загрожувати природі купка сміття? Чи так важливо її прибирати й чому?

 - Люди вже винайшли різні способи перероблювання сміття, що дозволить не забруднювати повітря та води. Для цього потрібно навчитись сортувати це сміття, тобто об’єднувати в купки за матеріалами, з яких він зроблений. Перегляньте відео та дізнайтеся більше:

Відео «Екологічне виховання. Сортування та переробка сміття»

  https://www.youtube.com/watch?v=deL5gEZt35o

- Отже, діти, я сподіваюсь, що ви, розуміючи, як важливо оберігати та доглядати за природою нашої планети, обов’язково запам’ятаєте ці прості правила. Адже здоровою та щасливою людина може бути тоді, коли середовище, яке її оточує, є незабрудненим та доглянутим. Збережемо нашу планету!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...