пʼятницю, 26 травня 2023 р.

Ми – майбутні школярі

 - Доброго ранку, діти! Вже залишилось кілька днів весни й до нас прийде літо. Згадайте, скільки місяців триває літо? А як називаються літні місяці? (червень, липень, серпень)

Влітку вам потрібно добре відпочити, набратися сил, адже з приходом першого дня осені ви вже станете справжніми школярами! А сьогодні ми з вами згадаємо те, чому навчилися, розв’язавши цікаві логічні та математичні завдання.

- Почнемо з легкого - спробуйте знайти відповіді на логічні завдання, будьте уважні:

Вирішування логічних задач

https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/prosti-lohichni-zadachi

- Молодці! Ускладнюємо завдання, приготуйте фломастери та розфарбуйте олівці на картинці за інструкцією:

Вправа «Розфарбуй за інструкцією»

- Добре! А тепер потрібно згадати цифри та напрямки руху, адже вас чекає графічний диктант, який виконувати будемо на аркуші в клітинку, як справжні школярі. Слухайте уважно!

Графічний диктант

Відрахуй 4 клітинки від лівого боку аркуша та 7 клітинок згори, постав крапку та з неї починай малювати під диктант:


По клітинках домалюй отвір у головці ключа.

- Діти, що в вас вийшло? Так, це ключ, але він не простий! Це ключ від знань та саме він відкриє для вас двері школи. Ой, подивіться, а у кожного з вас виявився свій ключ, вони різні. Потрібно у наступній вправі вирішити приклади й зрозуміти, який саме замок відкриє певний ключ.

Вирішення прикладів «Добери ключ»

- Отже, залишилось зовсім трошки, нумо вирішимо, якою дорогою можна дійти до школи якнайшвидше. Виміряйте довжину кожної «доріжки» лінійкою, запишіть та скажіть, яка найкоротша, а яка навпаки – найдовша.

Вправа «Вимірювання довжини»

Молодці, діти! Розкажіть, а чи хочете ви до школи? А вам подобалося в дитсадку? Що ви будете робити в школі, чого не робили в дитсадку й навпаки, поміркуйте.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...