понеділок, 22 травня 2023 р.

Подарунок для дитячого садка

 - Доброго ранку, діти! Вже дуже скоро ви підете до школи, але, сподіваюсь ще довго пам’ятатимете свій рідний дитячий садок. Сьогодні пропоную вам згадати:

- Що вам подобалось робити в дитсадку?

- Що нового дізналися та навчилися ви там?

- Що запам’яталося найбільше?

Проводжає дружно вас

Дитсадок у перший клас.

Ви уже не малюки.

Ви йдете у перший клас.

Не сумуйте, їжачки,

Слоники і борсучки.

Після школи ще не раз

Діти ще прийдуть до вас. (Г. Грайко)

- А чи пам’ятаєте ви, хто піклувався про вас в дитсадку? Хто працює в садочку, щоб вам там було весело, цікаво та затишно?

Дидактична гра «Професії в дитсадку»

https://www.youtube.com/watch?v=gAkKAjladg0&t=30s

- Так, діти, дуже багато людей різних професій працює в дитячому садку. Й весь цей час вони трудилися для того, щоб ви з радістю бігли зранку до садочка та кожного дня дізнавались щось цікаве, грали, спілкувались. Але ви вже виросли та дуже скоро настане час прощатися з садочком та переходити в не менш цікаве місце – школу. А ж поки, пропоную вам на згадку про садок зробити невеличкий подарунок.

          


- Ой, подивіться, яка гарна подарункова коробочка, туди можна покласти щось цікаве. Та вона мені нагадує якусь геометричну фігуру, підкажіть, яку? (куб)

-Звісно, куб. А куб – це площинна чи об’ємна фігура? (об’ємна) А які ще об’ємні геометричні фігури ви ще пам’ятаєте?

Відео «Вчимо об'ємні геометричні фігури»

https://www.youtube.com/watch?v=WC3k7ZOmj8I

- Добре, ви вже бачили й знаєте, як багато оточуючих нас предметів схоже на якусь об’ємну геометричну фігуру. Спробуйте відповісти, на яку саме фігуру схожий той чи інший предмет в наступній грі:

Вправа «На яку фігуру схоже?»

https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/fihury-u-zhytti

- Молодці, всі фігури згадали. Тож наш подарунок – це справжній куб. А зараз подумайте, що б ви хотіли залишити садочку на згадку про вас, розминайте ручки та спробуйте самостійно скласти подарунковий гарний пакетик з паперу.

Пальчикова гімнастика

Оригамі «Подарунок»

     https://youtu.be/CgIiTqUY7xc

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...