четвер, 18 травня 2023 р.

До Дня вишиванки

 - Доброго ранку, діти! Сьогодні теж дуже цікавий день – День вишиванки! Що таке вишиванка? Так, це елемент українського одягу, вишита сорочка. А чи пам’ятаєте ви, який ще одяг носили українці? Згадайте, погравши в гру та підберіть якомога більше слів-ознак до нього:

Дидактична гра «Яке наше вбрання?»

 https://www.youtube.com/watch?v=Sxj5_0gkxdo

- Молодці, українці здавна дуже шанували свій гарний одяг, створений своїми ж руками, тому могли називати елементи одягу з ніжністю, ласкаво, наприклад вишиванка – вишиваночка. Спробуйте й ви назвати елементи українського народного одягу лагідно в грі:

Вправа «Скажи лагідно»

Сорочка - ….

Спідниця - …

Вінок - …

Фартух - …

Пояс - …

Шапка - …

Штани -…

Намисто -…

- Молодці! Український народний одяг дуже цікавий та гарний, але звісно вишита різними кольорами та візерунками сорочка – вишиванка, займає почесне місце в образі. Вона вже давно стала символом всієї України та її народу. Дізнайтеся цікаве про вишиванку з відео:

Дітям про вишиванку

  https://www.youtube.com/watch?v=a2yATdDoSvk

- Отже, ви вже дізналися, що кожний регіон нашої країни відображав різні візерунки у вишитих сорочках. Подивіться ще раз, яке розмаїття орнаментів! Скажіть, яка вишиванка вам подобається найбільше? Які кольори ви б обрали для своєї вишиванки?

- Обрали ту, що сподобалась? Тож зараз розминайте пальчики та нумо створювати гарні вишиванки:

Пальчикова гімнастика «Вишивка»

Малювання «Вишиванка»

   https://youtu.be/Sxp3JCQEHno

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...