вівторок, 16 травня 2023 р.

Незабаром до школи

 - Доброго ранку, діти! Зовсім скоро ви вже підете до школи, станете першокласниками, але поки що вам треба добре дізнатися, що ж таке школа та що потрібно учням. Про це сьогодні й поговоримо.

- Чи знаєте ви, як треба поводити себе у школі? Що можна там робити, а що – небажано? Перевірте себе, відповідаючи «так» чи «ні» на цікаві запитання.

Мовленнєва гра «Можна - не можна»

- Добре, правила ви знаєте! А чи зможете самостійно зібрати портфель до школи? Подумайте, які речі знадобляться у школі, а які краще залишити вдома?

Дидактична гра «Що я візьму до школи?»

https://www.youtube.com/watch?v=GfQTTljxyKg&t=13s

- Діти, у школі ви будете дізнаватися багато цікавої інформації, тож треба бути уважними та багато запам’ятовувати. Спробуйте зараз уважно подивитись на ці кольорові олівці, що склалися в цікаві схеми. Викладіть такі схеми за картинками зі своїх олівців, уважно розташовуючи їх.

Вправа «Розклади так само»

 

- Добре! Отже, тепер ви точно знаєте, що потрібно взяти з собою до школи. А чи помістяться всі речі у портфель, як ви гадаєте? Поки ви не збираєте справжній портфель, потренуйтеся у наступній вправі визначати, які речі можуть поміститися в коробки певного розміру.

Дидактична гра «Що сюди поміститься?»

  https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/shcho-siudy-pomistytsia  

- Молодці, а тепер розминайте пальчики та нумо самостійно створювати гарне шкільне приладдя з пластиліну!

Пальчикова гімнастика з олівцем

Ліплення «Шкільне приладдя»

     https://youtu.be/N-C6B0gfaf0

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...