середу, 5 квітня 2023 р.

Йдемо, їдемо, літаємо, плаваємо

 - Доброго ранку, діти! Рух – це дуже важлива дія в нашому житті, частіше за все так і говорять «Рух – це життя». Як ви гадаєте, чому? А хто або що може рухатися?

- Так, рухаються люди, представники тваринного та рослинного світу, навіть наша планета теж рухається! А ще звісно по дорогах кожного дня рухаються різні види транспорту. А що ж ми розуміємо під словом «рух»? Це різні рухи, що змінюють позу нашого тіла: біг, ходьба, рухи ногами та руками, стрибки, повзання та інше. Спробуйте згадати, хто як рухається у вправі.

Ігрова вправа: «Повзає, літає, бігає».

Називайте тварин, птахів, комах, людей, представників різних професій (військових, пожежників при виконанні специфічних рухів: повзання, стрибків), а дитина повинна сказати, як це пересувається (можна ще й показати)

- Молодці! Різноманітність рухів представників тваринного світу вражає, перегляньте відео про те, як пересуваються різні тварини та комахи, поміркуйте, хто з них може виконувати кілька рухів, а хто – тільки один.

Відео «Способи пересування тварин та комах»

     https://www.youtube.com/watch?v=aUmVBgevgtI

- А тепер можете закріпити та перевірити свої знання у наступній вправі. З’єднайте живу істоту з її звичайним способом пересування:



- Молодці, ви добре знаєте, хто як може пересуватися, а ось художник в наступній грі все переплутав: в нього й риба літає й гвинтокрил на дереві росте. Допоможіть виправити помилки:

https://learning.ua/mova/doshkilniata/vypravliaiemo-pomylky-khudozhnyka

- Діти, ми вже сказали, що рухатися можуть не тільки живі істоти, а й транспорт. Причому теж по-різному, згадай, який транспорт їздить?

- А який літає?

- Який плаває?

Транспорт дуже облегшує людям пересування, завдяки різним видам транспорту ми можемо дістатися до місця призначення набагато швидше, а інколи потрапити туди, куди зовсім неможливо дійти пішки, наприклад в іншу країну. Але в той ж час він є досить шкідливим для нашого здоров’я. Поміркуйте, чим саме різні види транспорту можуть шкодити людям та природі? Чи можна якось це змінити?

- А чи знаєте ви, що люди вже давно замислюються над цією проблемою, тому в останній час з’являється так багато екотранспорту, тобто такого, що не створює шкідливих вихлопів. Розгляньте картинку, назвіть транспорт, який вам відомий. Як він пересувається? Як ним керувати?

- А я пропоную вам зараз зробити такий транспорт, що нікому не буде шкодити! Розминайте пальчики та нумо створювати гарний човник з паперу.

 

Оригамі «Човник»

 
         https://youtu.be/ffCOUC-iwpg   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...