вівторок, 25 квітня 2023 р.

Корисний раціон

 - Доброго ранку, діти! Для здоров’я людини, її активності та гарного настрою дуже важливе значення має те, чим вона харчується. Здорова та корисна їжа містить в собі безліч вітамінів та корисних елементів, що підтримують здоров’я організму та допомагають протистояти хворобам. Те, скільки та що саме ми їмо впродовж дня, називають раціоном.

- Що відносять до корисної їжі? Чи завжди ви вживаєте корисну їжу? Перевірте свої знання в наступній грі:

Дидактична гра «Корисне-шкідливе»

  https://www.youtube.com/watch?v=A4LBlJFfyeU

- Молодці! Наш народ здавна розумів важливість правильного харчування та постійного вживання овочів та фруктів у їжу, тому найголовнішою стравою на українському столі завжди був борщ. Діти, чи знаєте ви, як готується борщ? Які овочі кладуть в нього?

- Послухайте цікавий вірш про рецепт українського борщу, спробуйте показати персонажів вірша за допомогою рухів та міміки.

Вірш В. Правоторової «Веселий рецептик»

- Які овочі згадуються в вірші?

- Що ще кладуть у борщ?

- Так, з овочів та фруктів, а також ягід можна створити багато різних страв та напоїв, що будуть, звичайно, дуже корисними. Розгляньте уважно картинки та скажіть, з чого виготовлені напої та пироги? Які вони?

Словесна гра «Що з чого?» («Який?»)

Дайте відповідь у такому вигляді:

Сік з полуниці – це полуничний сік;

Сік з апельсина – це…

 

- Добре! Діти, корисна їжа – запорука здоров’я. Але іноді хвороба все ж таки настигає, що ж тоді може допомогти? Чи знали ви, що наша країна багата не тільки врожаями овочів та фруктів, а ще й багатьма лікарськими рослинами. До них відносять різні трави, плоди, ягоди, квіти.

- Згадайте, які лікарські рослини ви знаєте?

- Що роблять з лікарських рослин? (чаї, відвари, мазі та інш.)

- Більше про цілющі рослини нашої країни ви можете дізнатися, переглянувши відео:

Відео «Розповідь про лікарські рослини»

https://www.youtube.com/watch?v=Tg8BCRoIKsc


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...