четвер, 20 квітня 2023 р.

Кімнатні рослини

 - Доброго ранку, діти! Вміють рухатись та рости, як ви вже знаєте, можуть не тільки тварини, а й рослини. Їм для цього також дуже потрібні три головних речі: сонце, повітря та вода. На нашій планеті існує безліч різноманітних рослин.

— А що ми відносимо до рослин? (Дерева, трави, квіти)

- Так, здавна люди милувалися красою рослин, але з приходом холодів квіти в’янули, а листя опадало. Тож люди вирішили спробували вирощувати рослини в теплі - вдома.

— Діти, а що у нас росте на підвіконні? (Кімнатні рослини) Розгляньте картинку, чи знаєте ви ці рослини? Чи є такі у вас вдома?

  А як ви вважаєте, кімнатні рослини можуть рости без допомоги людини? (Ні). Чому? (За кімнатними рослинами треба доглядати). Звісно, людина повинна доглядати за своїми кімнатними рослинами, послухайте, як про це йдеться у вірші:

КІМНАТНІ КВІТИ

Кімнатні квіти я люблю

То пещу їх, то поливаю,

То з ними тихо говорю,

То їм пісні на сон співаю.

Вони всміхаються мені —

Вони — живі, красиві.   (Н. Григор’єва)

- Чи сподобався вам вірш? За бажанням розучіть його за допомогою мнемотаблиці:

- Що потрібно робити, доглядаючи за рослинами? Чи доглядаєте ви кімнатні рослини? Передивіться відео та дізнаєтесь, які ще дії потрібні у догляді за такими квітами.

Догляд за кімнатними рослинами

   https://www.youtube.com/watch?v=1J-VMDn7lTE

- Добре! Діти, всі рослини мають певну будову, хоч вони можуть бути дуже різними, наприклад кімнатні рослини й дерева, але будова в них схожа. Розгляньте картинку, чи знаєте ви, як називають частини рослин:

- А з чого ж починає рости рослина, ви знаєте?

Відео «Все починається з насінини»

https://www.youtube.com/watch?v=xVHEemlP8nE

- А для того, щоб краще запам’ятати назви кімнатних квітів та чим вони відрізняються, перегляньте відео та пограйте в гру:

Гра на розвиток уваги та пам’яті «Якої квітки не стало?»

https://www.youtube.com/watch?v=RXWffU3dXkM

-Домалюйте та розфарбуйте кімнатні квіти:




Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...