середу, 19 квітня 2023 р.

Водний світ

 - Доброго ранку, діти! Для того, щоб бути здоровими та знаходитись у русі,  представникам живої природи необхідні такі важливі речі як сонце, повітря та.. Щоб ви ще додали? Так, звісно, це вода! Вода – унікальна речовина, що покриває більшість Землі. Саме завдяки наявності сонячного світла та тепла, повітря та води на нашій планеті існує життя.

- Впевнена, що ви вже знаєте, що вода є дуже корисною, без її вживання не проходить жодного дня людини. А кому ще вона так потрібна й для чого? Вона потрібна тільки для вживання як рідини чи для чогось ще? Поміркуйте.

Вправа-роздум «Кому потрібна вода?»

     

(взято за посиланням - https://vseosvita.ua/library/dh-komu-potribna-voda-565671.html)

- Так, вода потрібна усім живим істотам й не тільки для вживання. наприклад, людина використовує щодня воду для гігієни, миття чогось, поливу. А для деяких тварин та особливо риб, вода – це місце їх існування. Перегляньте відео та дізнайтеся цікаві факти про життя мешканців водного світу,

Відео «Життя у воді»

     https://www.youtube.com/watch?v=Sje91NgMltY

- Люди здавна розуміли важливість води в усіх її проявах, а підводний світ завжди захоплював та цікавив їх. Тому так багато відображення його ми можемо побачити в художній діяльності. Ось погляньте на картину Д. Міллера «Водний світ», уважно роздивіться цю незвичну роботу художника.

Розгляд картини Д. Міллера «Водний світ»

- Як ви гадаєте, чи рухаються риби та тварини?

- Як художник це зобразив?

- Чи подобається вам картина?

- Отже, підводний світ дуже різноманітний й він повністю залежить від води, в якій існує. Тому так важливо пам’ятати по необхідність охорони природи та водойм, боротьби з забруднення водних ресурсів.  Викинуте сміття, злив відходів до річок та озер є великою загрозою для усіх мешканців водного світу й для людини також!

Розгляньте картинки, поміркуйте, як впливає такий стан води на водних мешканців?

- Що можна зробити, щоб такого не відбувалося?

(За бажанням ви можете передивитися 3 короткі мультфільми про забруднення океану на сайті https://mamabook.com.ua Ці короткі мультики доступно розповідають про екологічне лихо планетарного масштабу)

- А тепер пропоную вам розім’яти пальчики та створити власний підводний світ з пластиліну:

Пальчикова гімнастика «Рибки»

Пластилінографія «Морське дно»

Матеріали: дощечка, пластилін, стека, заготівка-коло з кольорового картону.

       https://youtu.be/0JQrI3rlf8I

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...