середу, 12 квітня 2023 р.

Космічна подорож. Літера «О»

 - Доброго ранку, діти! Сьогодні я хочу запросити вас в незвичайну подорож! Послухайте загадку про транспорт, яким ми можемо рушити в цю подорож й ви одразу здогадаєтесь, що це за місце:

Приготуйтесь! Все в вас добре?

Гляньте ви тепер за обрій,

Там чекає нас всіх дім.

А який? Секрет у тім,

Він у Космосі літає,

І його ми називаєм …. (Ракета).

- Так, сьогодні у світі відзначають День авіації та космонавтики, тому запрошую вас до чарівного світу Космосу. Згадайте, що ми можемо там побачити, які космічні об’єкти?

(планети, зірки, комети, астероїди, супутники та інше)

- Як же цікаво та незвично у Космосі! Роздивіться уважно картинки, що на них зображено?



-Молодці, звісно, ви вже знаєте багато чого про Космос та зірку, що дає світло та тепло нашій планеті – Сонце. Послухайте, як звучать ці слова, спробуйте самостійно зробити звуковий аналіз цих слів, пам’ятаючи, що голосні звуки позначають червоним кружечком, тверді приголосні – синьою рискою, а м’які – двома зеленими рисками.

- Дуже добре! До речі, я помітила, що і в слові «Космос» і в слові «Сонце» є одна цікава літера, схожа на планету, така ж кругленька. Ви знайшли її? Молодці, це літера «О»! Навіть наші губи стають кругленькими, коли промовляють цей звук.

- А для того, щоб краще запам’ятати цю літеру, спробуйте поглянути навкруги та знайти предмети, що схожі на «О». Я розкрию вам таємницю – літера «О» ховається в багатьох предметах, потрібно тільки дуже уважно придивитися.

- Ось й на наступному малюнку наша літера добре заховалася, зможете знайти всі «О»? Обведи їх яскравим кольором.

Вправа «Розшукай літеру»

- Молодці, впоралися! Так і у Космосі всі планети дуже схожі на цю літеру. Спробуйте згадати, в яких ще космічних словах є звук та літера «О»? (космодром, космонавт, комета, Плутон, політ, зореліт, зорі)

- На нашій планеті Землі теж є багато речей, які навіть починаються або мають у своїх назвах цю літеру, перевірте, відгадавши загадки та виконавши цікаву вправу:

Буква О. Вірш, загадки, ігрова вправа на звук [о]

https://www.youtube.com/watch?v=zDHdrGGbHzU

- Молодці, наша дивовижна подорож підходить до завершення, підготуйте свої пальчики та потренуйте їх в цікавих космічних вправах, щоб вони змогли написати гарні літери «О».

 Вправи з підготовки руки до письма





Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...