вівторок, 11 квітня 2023 р.

Розповіді про мандри

 - Доброго ранку, діти! Як ви гадаєте, чи однакове значення мають слова «прогулянки», «подорожі», «мандри»? В чому ж їх різниця, поміркуйте.

- Так, звісно, прогулятися ми можемо недалеко від дому, а ось до подорожі та справжніх мандрів треба ретельно готуватися: взяти необхідні речі, запас їжі та води, обов’язково пристрої для визначення місцеперебування.

- Скажіть, чи будуть потрібні у подорожі речі, що зображені на картинці? Спробуйте виконати цікаву вправу:

Математична гра «Об’єднай по 5»

(Необхідно об’єднати ліхтарі в групи по 5)

- Молодці, взявши й добре порахувавши важливі речі, можна готуватися до подорожі. Пропоную перевірити, як добре ви знаєте інші країни:

Дидактична гра «Впізнай країну»

   https://learning.ua/mova/doshkilniata/vpiznaiemo-krainu

- Добре, ви точно ніколи не розгубитесь у подорожі! Але не дарма в народі кажуть: «За морем тепліше, та вдома миліше». Поясніть, як ви це розумієте?

- Так, діти, адже подорожувати можна не тільки кудись далеко, в інші країни, багато чого цікавого можна пізнати і побачити й на своїй рідній землі. Тільки погляньте, які надзвичайно гарні місця існують в нашій Україні!

Відео «Топ 7 красивих місць України»

  https://www.youtube.com/watch?v=CDh3mtIlWRQ&t=2s

- Діти, наша країна справді чарівна, згодні? Впевнена, що ви теж одразу захотіли подорожувати та пізнавати Україну. А інколи, наприклад зараз, навесні, справжню красу української природи можна побачити, навіть просто виглянувши у вікно: зеленіє трава, сяє сонечко, розквітають квіти та дерева.

- Чи бачили ви вже квітучі дерева? Нумо скоріш зробимо їх самостійно! Розминайте пальчики:


Аплікація «Весняне дерево»

Матеріали: фарби, фломастери чи олівці, аркуш паперу, два аркуші кольорового паперу – рожевий та зелений, клей, серветки, ножиці.

     https://youtu.be/FUuypZuCx7k

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...