понеділок, 10 квітня 2023 р.

Краса мандрів

 - Доброго ранку, діти! В нашому світі існує безліч різних видів транспорту, що можуть допомогти нам перетнути моря і океани, здолати великі відстані та навіть перелетіти високі гори. Люди завжди хотіли дізнатися більше про різні землі, побачити надзвичайну різноманітність природи нашої планети. Саме через це бажання й став з’являтися (й досі з’являється) новий транспорт.

- Чи хотіли б помандрувати? Де б ви хотіли побувати, що побачити?

-Перегляньте відео, що розкаже та покаже вам, чому багатьом людям так подобається подорожувати:

Відео «Що таке подорож? Я – мандрівник!»

  https://www.youtube.com/watch?v=Iemm_aQE2C8

- Отже, в невелику подорож можна рушити й пішки, але краще все ж таки обрати певний вид транспорту. Згадайте різні його види, який з них краще обрати для яких подорожей, на вашу думку?

Дидактична гра «Вибери транспорт»

https://learning.ua/mova/pershyi-klas/vyvchaiemo-transport

- Добре, тепер ви згадали багато різного транспорту й він навіть вишикувався перед нами в лінії, але в кожній лінії закрався один зайвий, не схожий на інших, транспорт. Знайдіть його у наступній грі:

Дидактична гра «Четвертий зайвий»

- Молодці! Отже, транспорт є, але щоб подорожувати, потрібно взяти з собою необхідні речі. Які це можуть бути речі?

Дидактична гра «Що взяти із собою в похід?»

  https://www.youtube.com/watch?v=IV1qP0axueg

- Тепер ви знаєте, що подорожі – це відмінна можливість дізнатися та побачити різні чудові місця нашої планети. Комусь більше подобається збиратися в гори, а когось зачаровує безмежна пустеля. Відвідуючи такі місця, люди хочуть все більше й більше пізнавати місцевість, тому придумують різні способи для цього. Так з’являється новий транспорт, спорядження, а іноді й нові види спорту. Розгляньте уважно картинки, чи знаєте, як називаються зображені дії на них?

Сафарі – це спостереження за дикими тваринами в їх природному місці проживання. Зазвичай люди пересуваються в таких місцях на таких автомобілях.

Парусна регата – це спортивні змагання, командні перегони парусних яхт.

Дайвінг – це пірнання, один зі способів підводного плавання, в якому пірнальник (дайвер) використовує спеціальні засоби для дихання.

Сноубординг – це вид спорту, що полягає в спуску із засніжених схилів і гір на спеціальному снаряді – сноуборді.

- Ось такі дивовижно гарні місця є на нашій планеті, тому не дивно, що так багато людей мріють мандрувати. Розкажіть, які місця вам подобаються найбільше? Куди ви обов’язково хочете потрапити та що вам для цього може знадобитись?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...