пʼятницю, 31 березня 2023 р.

Математичні сходинки

 - Доброго ранку, діти! Ви вже дізналися, якими різними можуть бути сходинки, а чи знали ви, що вони можуть бути ще й математичними? Сьогодні ми будемо з вами підійматися та опускатися саме такими незвичайними сходинками з різними завданнями.

- Згадайте рахунок від 1 до 10 та у зворотному порядку:



- Як ви гадаєте, а чи легко одразу зрозуміти, куди хтось прямує по сходах – вгору чи донизу? Спробуймо це в наступній грі:                              

Просторова гра «Напрямок»

  https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/napriamok-2

- Молодці! З напрямками ми розібралися, тож набираймося сили та спритності й нумо підійматися по математичних сходах, але на наступну сходинку можна перейти лише після вирішення прикладів, що зображені на кожній.

Математичні сходинки «Вирішування прикладів»

- Чудово! Нашими різноколірними гарними сходинками зацікавилися тваринки. Кожен зі звірів зайняв свою сходинку, розгляньте уважно картинку та спробуйте відповісти на запитання:

 Питання:

1. Який за рахунком заєць?

2. Який за рахунком ведмідь?

3. Який за рахунком гусак?

4. Хто стоїть після шостого?

5. Хто стоїть перед дев’ятим?

6. Хто стоїть між четвертим та шостим?

7. Хто стоїть між восьмим та дев’ятим?

- Добре! На вулиці весна, але останні дні погода дуже похмура та часто дощить. На наступній картинці теж зображено таку погоду, а хазяйка дуже поспішає зняти речі, що розвісила сушити. Допоможіть їй знайти правильний шлях та одночасно розминайте пальчики: зробіть ніжки з вказівного та середнього пальчиків та рухайтесь по драбинках.

Логічна вправа «Допоможи хазяйці»

- А для того, щоб весняний настрій та тепла сонячна погода швидше повернулися, пропоную вам намалювати гарні весняні квіти – крокуси!

Малювання «Крокуси»

Матеріали: аркуш паперу, фарби, 2 пензлики – товстий та тоненький, стаканчик з водичкою, серветки.

      https://youtu.be/kMr4RYwu3uQ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...