вівторок, 28 лютого 2023 р.

Як переконати?

  - Доброго ранку, діти! Коли люди багато чого знають та хочуть поділитися з іншими цими знаннями, вони обов’язково повинні бути переконливими, згодні? Як ви розумієте слово «переконувати»? Чому важливо вміти переконувати? Переконливі люди впевнені у своїх знаннях та вміннях, їх приємно слухати. Пропоную вам сьогодні бути дуже переконливими у своїх знаннях та показати те, чому ви вже навчилися.

- Спочатку спробуйте знайти потрібне слово за звуковою схемою, поясніть, чому ви так вважаєте та як це можна перевірити:

(Пам’ятайте, що голосні звуки ми позначаємо червоним кольором, приголосні тверді – синім, а приголосні м’які звуки – зеленим)

«Знайди слово за схемою»

https://learning.ua/mova/pershyi-klas/obyraiemo-slovo-za-zvukovoiu-modelliu

- Для того, щоб когось переконувати, необхідно, звісно, бути впевненим в своїх знаннях та говорити тільки те, що знаєте точно. Адже є дуже велика різниця між тим, що ми знаємо та тим, що ми думаємо, що знаємо. Перевіримо?

Словесно-логічна гра «Знаю і думаю»

- На картинці – яблуко, спробуйте назвати те, що ви точно знаєте, дивлячись на це яблуко, а потім поміркуйте, що ми можемо думати про нього, робити припущення, але які потрібно буде перевірити, бо ми не можемо знати це точно.

Наприклад: я знаю, що яблуко червоне, я думаю, що воно велике та смачне.

- Так, діти, треба бути уважними та перевіряти знання перед тим, як переконувати в них інших.

Дидактична вправа «Будь уважним!»

Обведи червоним олівцем круглі предмети, а зеленим – їстівні. Полічи, скільки предметів їстівних, а скільки круглих. Чи залишились не обведені предмети?

- Молодці, впевнена, що ви не заплуталися! Чи помітили ви, що деякі їстівні предмети підходили й під ознаку «круглі»? 

Спробуйте самостійно зробити звукову схему тих слів, які ви обвели двічі.

А чи зможете ви правильно розрізнити їстівні та неїстівні предмети в наступній грі? Поясніть, чому ви так вважаєте, ніби переконуєте інших.

Гра «Їстівне-неїстівне»

https://www.youtube.com/watch?v=sRMGU5mHQ8Q

- Добре, ви були дуже впевненими та переконливими! Впродовж дня вдома спробуйте робити різні припущення та знаходити переконливі докази цього, наприклад: «Вже наступає весна, тому що…»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...