вівторок, 31 січня 2023 р.

Корисний та красивий

 - Доброго ранку, діти! У світі дуже багато різних красивих речей, але поміркуймо: чи все гарне приносить якусь користь? І навпаки: чи все корисне завжди корисне? Як пов’язані користь та краса, як ви гадаєте?

- Ви вже знаєте, що інколи не так важлива зовнішня краса, як внутрішня, тобто доброта, чуйність та корисність. Згадаймо тварин чи комах, інколи зовні вони можуть виглядати не дуже гарними, але приносити багато користі й навпаки.

- А чи приносить користь самим тваринам їх краса, як ви гадаєте? Багато птахів, комах, звірів мають цікаве гарне забарвлення, але для чого воно їм?

- Діти, забарвлення тварин є не тільки красивим, а й дуже корисним. Воно допомагає тваринам масуватися та бути непомітними для ворогів.

Розгляньте уважно картинки, спробуйте знайти на них тварин.

- Помітили, як забарвлення тварин допомагає їм бути непомітними в умовах їх мешкання? Перегляньте  ще відео про тварин, які також дуже вміло маскуються і яким саме чином:

Відеофрагмент «Тварини – майстри маскування»

   https://www.youtube.com/watch?v=kL6o-zMuV38

- Отже, для тварин їх забарвлення грати дуже велику роль! Погляньте на картинку, спробуйте згадати, як виглядають деякі тварини (також птахи та комахи) та впізнати, кому належить певне забарвлення:

Вправа «Вгадай тварину»


- А зараз пропоную вам зробити гарного песика з цікавим забарвленням з аркуша паперу способом оригамі.

Оригамі «Цуценя»

     https://youtu.be/dO5WXz3RS3k


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...