вівторок, 17 січня 2023 р.

Цікаві винаходи

 - Доброго ранку, діти! У світі існує дуже багато цікавих та корисних професій. Їх представники займаються різними справами, згадай у мовленнєвій грі, які саме дії виконують різні фахівці:

Вправа «Поєднуємо дії та професії»

https://learning.ua/mova/doshkilniata/khto-shcho-robyt

-Молодці! Представникам майже всіх професій для виконання їх дій потрібні певні інструменти або пристрої, з часом з'являється все більше нових предметів, що полегшують людям їх роботу та допомагають всім. Не тільки на роботі, а й просто озирнувшись навкруги ми можемо побачити безліч техніки та предметів.

- Які речі, без яких ти не уявляєш життя, оточують тебе вдома?

- А чи замислювалися ви, хто придумав та створив ці пристрої, техніку, побутові речі?

   Нові й корисні речі створюють люди. Їх називають винахідниками.

- Як ви гадаєте, як з’являються винаходи?

- Де беруться ідеї винаходів?

Найчастіше науковці та інженери з усього світу намагаються відтворити дивовижні ідеї самої природи у своїх лабораторіях. Багато винаходів, якими ми з вами користуємося, винахідники підгледіли саме в природі. Ось погляньте! Спробуйте зєднати, що стало ідеєю для певного винаходу?


 

 

   

-До речі, винахідникам можуть бути не тільки дорослі, а й діти. Насправді у світі вже є велика кількість корисних та цікавих винаходів, які придумали діти. Пропоную переглянути відео про це:

https://www.youtube.com/watch?v=PZLEXZJshgc&t=60s

-Тож, діти, ви теж можете щось придумати та винайти, спробуйте потренуватися та сконструювати якісь речі з дерев'яних паличок та пластиліну. Дивіться відео, фантазуйте та обов'язково надсилайте фото робіт!

https://www.youtube.com/watch?v=CNoqgqqezdQ



















Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...