четвер, 29 грудня 2022 р.

Допомога і підтримка

 - Доброго ранку, діти! Ми з вами вже говорили про те, що взимку всі особливо потребують допомоги. Ви пам’ятаєте чому? Але насправді, інколи в незалежності від пори року, комусь може знадобиться допомога і підтримка. Ці дві дії відображають доброту, її прояви.

-Діти, а чим відрізняється допомога та підтримка? Спробуймо й ми з вами зараз згадати, кому потрібна допомога серед казкових героїв, а потім й самостійно комусь допомогти.

Дидактична гра «Кому з казкових героїв потрібна допомога?»

- У казці «Коза-дереза» -…(Зайчику)

 - У казці «Марійка та ведмідь» -… (Марійці)

 - У казці «Ріпка» та у казці «Рукавичка»- …(Дідусю)

  - У казці «Півник і двоє мишенят» - …(Півнику)

- У казці «Вовк і семеро козенят» - …(Козенятам)

- У казці «Солом'яний бичок» - …(Звірям).

(Взято за посиланням - http://leleka.rv.ua/tematychne-zanyattya-kvest-pro-druzhbu-i-tovaryshuvannya-dlya-seredn-ogo-doshkil-nogo-viku.html)

- А чи допомагаєте ви комусь? Яким чином? Розгляньте уважно картинки, хто і кому, як допомагає? Складіть речення за схемами, пам’ятаючи, що кожна риска – це окреме слово, а крапка позначає кінець речення.

Вправа «Склади речення за схемою»

- Молодці, добре впоралися! Навіть кілька добрих слів можуть означати велику підтримку іншої людини. Підтримка може стати потрібною людині в різних життєвих обставинах: коли сумно або страшно, коли хтось образив, коли хтось хворіє. Подивіться, в наступній вправі зображено способи підтримки.

Вправа «Допомога та підтримка»

Оленка, Наталка та Мері завжди підтримують одна одну Розглянь малюнки, на яких зображено, як вони це роблять. Назви їхні дії. Обери від чого було б приємно тобі?

- А перед святом Нового Року зазвичай підтримку та піклування виражають подарунками. Вони можуть бути дуже різноманітними, але всі подарунки дають змогу людям привітати, підтримати один одного та з добротою побажати гарного Нового Року. Пропоную вам подивитися, як радіє пінгвін своїм подарункам на розмальовці й розфарбувати її.

Розмальовка онлайн «Новорічні подарунки»

https://pustunchik.ua/ua/games/coloring/shchaslyvyi-pinhvin


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...