вівторок, 27 грудня 2022 р.

Сила доброти

 - Доброго ранку, діти! Сьогодні ми поговоримо з вами не просто про доброту, а про її силу! Але чи може доброта бути сильною, як ви гадаєте? Назвіть, хто або що  на вашу думку, може бути сильним?

- Правильно, сильною може бути людина, тварина, птах, різні природні явища. Ось, наприклад Олексійко, розглядаючи погодні явища, порівнює їх. Спробуйте разом з ним визначити, де найсильніші прояви природи, а де – слабкі. Чи різняться їх назви?

- Молодці! Я впевнена, що тепер ви зрозуміли, що таке сила, але в чому ж тоді саме сила доброти? В чому взагалі проявляється доброта? Перегляньте цікаве відео, яке пояснить, які саме вчинки є проявами доброти.

Перегляд відео «Що таке доброта?»

https://www.youtube.com/watch?v=m1UJviBOkiQ

- Діти, ви помітили, що інколи навіть зовсім маленька дитина може здійснити добрий вчинок, що сила доброти в тому, що вона впливає на інших людей, допомагає, дарує їм радість. А ще сила доброти зовсім не залежить від розмірів та зросту, в цьому ви неодмінно переконаєтесь, прослухавши цікаву казку.

 Слухання казки М. Пляцьковського «Про комашку, яка мріяла стати великою»

 https://youtu.be/gTpwBivLbzc

- Діти, про що розповідає ця казка? Назвіть найсильніших та найслабших героїв. Чому маленьку комашку не можна назвати слабою? Як герої зрозуміли, що сила не залежить від зросту?

- Комашка з цієї казки дуже добра, але, на жаль, в різних казках зустрічаються й злі, неввічливі та грубі персонажі. Чи можете ви пригадати таких? Пропоную вам перетворити злих героїв казок на добрих й поміркувати, як тоді зміниться казка?

Вправа «А що б сталося?»

- Якби Вовк в казці «Троє поросят» був добрим?

- Якби Лисичка не захотіла їсти Колобка?

- Якби мачуха в казці про Попелюшку стала доброю?  

- Якби Коза-Дереза була ввічливою?

-Згадайте свою улюблену казку, чи є в ній недобрі герої? Що б сталося, якби вони змінилися?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...