вівторок, 20 грудня 2022 р.

Моє місто/село

 - Доброго ранку, діти! Ви вже впевнилися, що наша Україна має безліч чудових та цікавих місць: гори, моря та озера, старі замки та великі площі та багато іншого. Наша країна – дивовижна, бо не тільки великі міста, а й невеличкі містечка та села мають свої історії та цікавинки. Але перш ніж ми з вами ще раз в цьому впевнимося, пропоную перевірити, як добре ви знаєте Україну!

Вікторина «Моя країна – Україна»


1. У якій державі ми живемо? (В Україні)

2. Який кущ вважають народним символом України? (Калина)

3. Назвіть державні символи України? (Герб, Гімн, Прапор)

4. Яке місто є столицею нашої держави? (Київ)

5. Чим прикрашають голову українські дівчата. (Вінок)

6.  Яка найбільша річка в Україні? (Річка Дніпро)

7. Якого кольору Державний Прапор України? (Синьо-жовтого)

8. Яка мова в Україні є державною? (Українська)

9. Яка улюблена страва українців? (Сало, борщ, вареники)

10. Як називається місто, в якому ви живете? (народилися?)

-Молодці! Говорячи про країну, ми кажемо, що вона – наша, але у кожного з нас ще є щось своє в ній – це місто/село, де ми живемо. Як ви знаєте, в Україні є дуже багато міст – і великих і малих. Чи знаєте ви, як називається місто, в якому ви зараз живете? Спробуйте знайти його на карті, чи приблизно показати його розташування. (Шановні батьки, якщо дитина не може самостійно виконати завдання, допоможіть їй, показавши та розказавши про місце, в якому зараз перебуває дитина.)

-Розгляньте уважно карту, на якій зображено відомі споруди міст України. Чи є знайомі вам споруди? Де ви могли їх бачити? За допомогою батьків, спробуй визначити, чи є на карті місто, в якому ви живете чи народилися?

- Діти, кожне місто та село України має свої особливості: в деяких можна побачити високі гори, десь є сонячний пляж, а десь – ростуть рідкісні рослини. Кожний куточок нашої країни незрівнянний та гарний по-своєму. Пропоную в наступній грі підібрати якомога більше гарних слів-ознак про своє місто/село.

Мовленнєва гра «Яке місто/село?»

Завдання: підібрати слова-компліменти до свого міста. Можна запропонувати дитині робити якісь гарні позначки за кожне слово для міста (малювати квіточку, сердечко, усмішку)

Наприклад: гарне, красиве, зелене, рідне, мальовниче, чарівне, святкове, затишне, квітуче, яскраве, незвичайне, чудове, чисте.

- Чудово впоралися! А тепер уявіть куточок свого міста та спробуйте його сконструювати. Необхідні саме вашому місту елементи можна домалювати або доклеїти.

Конструювання з паперу «Моє різнобарвне місто»

https://www.youtube.com/watch?v=SynAOoPZC4s


Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...