вівторок, 13 грудня 2022 р.

Ми пишаємося своєю країною

 - Доброго ранку, діти! Ми з вами живемо в чудовій країні – Україні. Вона є досить великою країною, якій безперечно є чим пишатися. В нашій країні дуже мальовни-ча природа, багатий тваринний та рослинний світи, люди, які прославляють її на весь світ. Пропоную вам переглянути відео й дізнатися декілька цікавих фактів про нашу Батьківщину.

https://www.youtube.com/watch?v=jPWDqHgoWxE

- Діти, який факт вам сподобався і  запам’ятався найбільше? Чи знали ви вже якісь з цих цікавинок?

-Коли ви чуєте слово «Україна», які слова або картинки спадають вам на думку? З чим у вас асоціюється наша країна? Розгляньмо картинки й спробуємо відповісти повними реченнями на запитання «Чим багата Україна?»

Розгляд картинок «Чим багата Україна?»

(взято за посиланням - https://vseosvita.ua/library/didakticna-gra-cim-bagata-nasa-kraina-535867.html, автор - Попеску Н. Б.)



  Завдання «Видатні українці»

-Так, багатство України не тільки в природних ресурсах, а й в її людях – українцях. Про деяких  відомих українців пригадувалось в відео на початку заняття. Розглянь уважно картинку. Кого ти знаєш? Що видатного зробили ці люди? Спробуй з’єднати фото зі сферою діяльності цих людей.

(Якщо дитині важко відповісти, то запропонуйте  впродовж дня знайти й послухати про досягнення зображених видатних українців)

- Молодці! Ви вже дуже багато знаєте про нашу країну, тому пропоную порівняти деякі українські місця в наступній грі.

- Добре, діти! Я впевнена, що ви зрозуміли, що наша Батьківщина дуже цікава та загадкова, в ній ще є дуже багато дивовижного. З давніх-давен українці пишалися своєю країною та складали про неї вірші, пісні, приказки та прислів’я. Послухайте та спробуйте доповнити прислів’я.

   Мовленнєва вправа «Продовж прислів’я»

  • Нема на світі другої України, немає другого ...(Дніпра)
  • Без верби і калини немає ...(України)
  • Людина без Вітчизни, як соловей без ...(пісні)
  • Будь-кому мила своя ...(країна)
  • Вдома і стіни…(гріють)

·       Батьківщина краше сонця, дорожче ...(золота)

-Молодці! А наостанок пропоную вам поміркувати: чим ви можете прославити свою країну? Чим вам подобається займатися? Що б ви хотіли зробити для своїх рідних, свого міста, своєї країни?

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Полетімо на ракеті

  - Доброго ранку, діти! Сьогодні незвичайний день, а справжній День космонавтики! Тож скоріше перетворюємося на космонавтів та шукаємо наш ...