середа, 26 жовтня 2022 р.

 Етикет у магазині. Знайомство з грошима

-Доброго ранку, діти! Сьогодні ми з вами дізнаємось, як правильно себе вести в такому місці, куди багато людей ходять щодня - магазині. Магазини бувають дуже різними, їх назви будуть залежати від того, який товар там продається. Подумайте, як буде називатися магазин, в якому продають харчові продукти? А товари для тварин? Будівельні матеріали?

Мовленнєва вправа «В магазині»

Оленка та Марійка прийшли до різних магазинів, скажіть, які товари вони можуть купити них? Чи там продається тільки те, що намальовано на картинках?

- Так, якщо людині щось потрібно, вона йде до магазину й розуміє, що там, зазвичай,  будуть і інші люди, тому так важливо не забувати про правила поведінки! Розгляньте уважно картинки і скажіть, що не можна робити в магазині? А які б правила ви б додали?

 

-Звісно, також треба чемно та ввічливо розмовляти й з працівниками магазину, не кричати й не бігати й т.п.

-Діти, а як ви гадаєте, що потрібно, щоб купити щось в магазині? Так – гроші. Про те, що це таке і як вони стали такими, якими ми їх бачимо зараз, ви дізнаєтесь переглянувши відео.

https://www.youtube.com/watch?v=6c4nQUJb-6g

-Як ви вже дізналися, найменші гроші в нашій країні називають копійками. Вони уявляють собою монети, на яких написані числа. Як ви гадаєте, яка монета зображена в наступній вправі? Але якщо монеток у вас буде не одна, а кілька, то це вже не буде так мало. Спробуймо порахувати копійки у грі.

Математична гра «Порахуй копійки»

https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/rakhunok-monet-1-kopiika

- Молодці! Дуже скоро ми з вами вивчимо й інші монети та навчимося їх рахувати.

Шановні батьки, покажіть вдома дитині різні монети, роздивіться їх разом, відзначте різницю кольорів та розмірів.

-А наостанок ми з вами згадаємо ось таку цифру. Чи зустрічалася вона вам сьогодні в занятті? Як ви гадаєте чому під цифрою намальований замочок? А що ще схожа вам ця цифра? Спробуй прописати її, починаючи так, як показують стрілочки.

-Молодці, я впевнена, що тепер, знаючи правила поведінки в магазині, ви обов’язково будете найввічливішими покупцями!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...