середа, 26 липня 2023 р.

День танцювальної музики

 - Розгляньте картинку, як ви гадаєте, що на ній зображено?

- Так, звісно, це українські народні танці! Музика, під яку танцюють, так і називають – танцювальною. Саме вона визначає ритм в танці, тобто послідовність зміни рухів.

- Яка може бути музика? (весела, жвава, бадьора або сумна, мелодійна, спокійна). Ось й танці можуть бути такими. Погляньте, які різні танці є в інших народів.

Танці народів світу

https://www.youtube.com/watch?v=lrZqpywliw8

- Спробуйте й ви підготуватися до танців та повторити простий ритм за картинкою:

-А тепер потанцюйте веселий гопачок:

https://www.youtube.com/watch?v=emS1UbTy86o

- А на вулиці чи вдома ви також можете пограти в танцювальну гру:

 «Покажи задане»

Завдання: під музичний супровід показати за допомогою танцювальних   рухів і пластики:

• тварину;

• рослину;

• передати настрій музики.

Діти рухаються по колу під музичний супровід. По команді змінюється темп музики, а дорослий називає те, що повинні показати діти. Наприклад, „лисичку”. При цьому діти одразу уявно „взули каблучки”, піднялися на носочки, умовно взяли в руку хвостика, друга рука на талії і зробили хитрий вираз обличчя. В такому положенні рухаються по колу. Потім дорослий змінює завдання, наприклад, показати бджілку, і діти, почувши команду і зміну музичного супроводу, зображують бджілок. Піднімаючись на півпальці, виводять руки в сторони і рухаються дрібними кроками по колу. Важливою умовою є те, що дуже швидко працюють кисті, якими діти зображають крильця. Потім дорослий змінює бджілку на мишку, мишку на метелика, метелика на журавлика.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...