пʼятниця, 2 грудня 2022 р.

 Моє житло – моя фортеця

-Доброго ранку, діти! Чи знаєте ви, що у різних народів різні не тільки зовнішність, вбрання та мови, а ще й різні помешкання. В одних країнах будують домівки з дерева, в інших - з цегли, а десь навіть з криги!



-Але в усіх країнах люди говорять про те, що «Мій дім – моя фортеця». Як ви розумієте цей вислів? Всім потрібне житло, до речі, навіть тварини теж будують собі домівки.

Мовленнєво-пошукова гра «Хто де живе?»

-Діти, згадайте, як називається житло різних тварин та птахів? Ця картинка вам трохи підкаже! А якщо ви уважно її роздивитесь, то зможете й відповісти на наступні запитання:

1. Скільки пташенят сидить в гнізді?

2. Скільки вовченят у мами-вовчиці?

3. Скільки бджілок літає біля вулика?

4. Скільки усього білок на картинці?

5. Скільки мурашок повзе по дереві?

-Діти, а в наступній вправі кожній тваринці дуже хочеться потрапити додому, їм на шляху трапляються різні рослини чи предмети. Спробуй розібратися, яка послідовність хто з тварин що побачив дорогою.

Дидактична вправа «Правильна послідовність»


-Молодці, діти! У кожного є свій дім, й ви помітили, наскільки різними вони можуть бути? Уявляєте, навіть у цифр є свої будиночки, де всі сусіди дружать й живуть мирно, зможете впізнати, яких цифр зараз немає вдома?

Математична вправа "Сусіди числа"

 
-Добре, діти, ви швидко впоралися! Але ці будиночки зовсім маленькі та низенькі, погляньмо, в яких високих будинках також можуть проживати різні цифри.

-Діти, сусіди-числа на одному поверсі разом складають те число, що знаходиться на даху будиночка. Перевірте себе, поскладайте числа-сусідів у кожному будиночку.

(Шановні батьки, допоможіть дитині порахувати, якщо їй буде складно, зверніть увагу, що складаються тільки числа одного поверху.)

-А ось на сусідній вулиці в будиночках пусті віконця, бо цифри десь загубилися. Спробуймо здогадатися, яких чисел не вистачає?

 



-Молодці! Насправді житло може бути дуже різноманітним, наприклад, навіть будинки різних народів дуже відрізняються один від одного! Чи знаєте ви, як здавна називається українське житло? Правильно, хата!

-Тож, діти, розминайте свої пальчики та створімо гарну хату.

Пальчикова гімнастика

 

Аплікація «Українська хата»

Матеріали: кольоровий папір, гофропапір (за необхідності можна замінити й звичайним), клей, серветки, клейонка, фломастери.

https://youtu.be/xnazENG4P_c

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...