вівторок, 29 листопада 2022 р.

 Орієнтуємося у світі. Спекотна Африка

-Доброго ранку, діти! Ви вже знаєте, що на нашій планеті існують великі частини суходолу – це материки. Усього їх 6, на кожному з них мешкають різні народи та представники тваринного та рослинного світів. Раніше людям було дуже важко орієнтуватися та не губитися в такому великому нашому світі, але зараз існує безліч предметів та пристроїв, що дозволяють добре орієнтуватися на місцевості.

-Діти, роздивіться уважно картинки, чи знаєте ви, що на них зображено?

 

-Так, це компас та маршрутна карта. Чи мали ви змогу колись бачити їх насправді або навіть користуватися? Що є у компаса? Правильно, синя стрілка, що завжди вказує на північ, та червона стрілка, яка вказує відповідно на південь. А на карті зображується маршрут – хід дороги до необхідного місця, з позначенням різних об’єктів, що зустрінуться на шляху.

-Діти, а зараз я хочу трошки перевірити, як ви вмієте орієнтуватися за маршрутом. Допоможіть героям дістатися до необхідних їм речам, пройшовши по зазначеному шляху.


-Добре впоралися! А наш маршрут привів нас сьогодні на дуже спекотний материк -  Африку. Він дуже цікавить усім своїм незвичайним рослинним та тваринним світом. Чи знаєте ви тварин, що мешкають там? Подивіться невеличке відео та послухайте, які звуки видають ці тварини.

https://www.youtube.com/watch?v=CwoRwi1XuI0

-Всі тварини Африки прилаштовуються до життя в тих природних умовах за допомогою свого тіла: хтось зможе швидко убігти від хижака, хтось вміє лазити по деревах, а більшість з них вміє добре маскуватися. Маскуватися тваринам допомагає різне забарвлення, зможе відгадати, де чиє?

Дидактична гра «Хто це?»

-Молодці! А тепер пропоную вам веселе завдання – впізнати тварину не по її забарвленню, а по її носі!

Дидактична гра «Чий ніс?»

-Складно було? Але ви добре впоралися! Ось такі незвичайні та цікаві тварини мешкають на тій землі. А тепер пропоную зробити розминку для пальчиків та спробувати самостійно зліпити одну з тваринок спекотної Африки.

Пальчикова гімнастика «В спекотних країнах»

Якщо в спекотну країну (стискати-розтискати пальці в кулак)

випадково я потраплю,

То побачу там шакала (з’єднати пальці обох рук, утворюючи «бінокль», підвести до очей)

Кенгуру, гіпопотама, (розгинаємо по черзі пальці, перераховуючи тварин)

Мавпу, тигра, лева,

Крокодила і слона.

Ще у смужечку конячку

Зеброю зветься, не інакше.

Гарно їм в країні цій –

Не буває сніжних зим. (пальці зігнути в кулак, виставивши великий догори)

Ліплення «Левеня»

Матеріали: пластилін (жовтий, білий, чорний та коричневий), дощечка, стека.

   https://youtu.be/2tA7JeQqDs8

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...