понеділок, 28 листопада 2022 р.

 Який безмежний світ

-Доброго ранку діти! Все, що нас оточує: люди, різні предмети, рослини, тварини, річки та гори – разом складає безмежний світ. Наша планета теж є частиною великого Всесвіту. Діти, ви пам’ятаєте, як називається наша планета? Правильно, Земля. Наша планета є нашим світом, але в космічному просторі вона зовсім не єдиною. Чи знаєте ви назви інших планет?

-Про те, який безмежний космічний простір, ви можете дізнатися, переглянувши цікаве відео «Марійка та зоряна мишка».

https://www.youtube.com/watch?v=QEx_jgqHYp4

-Діти, поміркуйте, що означає слово «світ». Чи чули ви колись вирази «великий світ» та «малий світ»? Земля є частиною великого Всесвіту, але її океани, й континенти та острови, гори та річки теж є для когось цілим світом, хоч й не таким великим, як Космос. Згадайте, хто живе та існує на нашій планеті? (люди, тварини, рослини, птахи, мікроорганізми та інші)

-Пропоную уважно розглянути карту нашого світу. Зеленим кольором позначена суша, де містяться різні країни, проживає безліч різних народів, поряд з ними живуть представники тваринного та рослинного світу. Блакитним кольором позначають всі води нашої планети – океани, моря, річки та озера. Назвіть, хто живе та існує у воді?

-Молодці! У нашому великому світі поєднуються та співіснують різні маленькі світи – світ людей, світ тварин, рослин, навіть є світ мистецтва, музики окремо, світ техніки та інш. Тобто маленькі світи об’єднують в собі певні елементи одного виду.

Вправа «Різні світи»

- Уважно розглянь картинку: діти розповідають про різні світи, що зображені на малюнках. Спробуй визначити, про які світи йдеться.

-Поглянь навколо себе, які світи оточують тебе? На наступній картинці схематично зобразили маленькі світи, що складають великий світ нашої планети. Чи можеш ти щось додати?

-Діти, а як ви гадаєте, чи можуть ці маленькі світи існувати окремо один від одного? Звісно, ні! Все на нашій планеті поєднано, і їй добре лише тоді, коли всі її світи живуть в злагоді та мирі між собою.

-А наостанок, я пропоную вам спробувати скласти яскравий пазл, на якому зображено світ, що називають підводним.

https://puzzlegarage.com/puzzle/1232/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (20.05)

  Уроки обережності. Побутові прилади https://www.youtube.com/watch?v=-emkWPKNxUk Дидактична гра «Що за тінь?» Руханка-танок "Фікси...