пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

  «Виконуємо бажання»

-Доброго ранку, діти! Сьогодні на занятті ми згадаємо те, що дізналися за минулі два тижні про бажання і мрії. Та наостанок спробуємо допомогти героям заняття здійснити їх бажання й, звісно, не забудемо загадати свої.

-Діти, для того, щоб здійснити перше бажання хлопчика Миколки, вам потрібно згадати, на які дві великі групи поділяються звуки. Правильно, на голосні і приголосні. Чи можете ви назвати голосні звуки? Молодці!

Звукова гра «Бажання з певними звуками»

- Миколка забажав мати тільки ті предмети чи тварин, в назвах яких є голосні звуки О та У, вони йому дуже подобаються. Але вибрати потрібні подарунки серед інших він не може, допоможіть йому! А щоб вони стали ще гарнішими, можете розмалювати їх. Як ви гадаєте, що можна робити з цими речами?

(Правильні відповіді: ноутбук, клоун, опудало, окуляри, жолуді)

-Молодці! Наступне бажання просить здійснити дівчинка, яка мріє стати відомим кухарем. Вона тільки починає вчиться готувати й хоче спробувати зробити смачну вечерю. Але для її страв їй потрібні певні продукти, назви яких починаються з приголосних звуків.

Дидактична гра «Продуктовий магазин»

https://learning.ua/mova/doshkilniata/hlukhi-pryholosni

-Добре, ви дуже гарно впоралися! Розкрию вам таємницю – приголосні звуки між собою теж поділилися на дві групи. Погляньте на картинку.


Наприклад: тверді - [д], [б], [м], а м’які - [с’], [л’], [п’].

(Шановні батьки, проговоріть, будь ласка, дитині запропоновані звуки)

-Дивно, але у цих звуків теж є бажання: деякі з них втомлюються бути твердими та хочуть стати більш ніжними, м’якими, а інші, навпаки, частіше бувають надто добрими, і їм хочеться стати грізними та твердими. Допоможіть перетворити їх!

Звукова гра «Перетворення приголосних»

Спочатку потренуйся: с-..с, т-…т, б -…б, м -…м, н – …н, ф -…ф.

А тепер спробуйте перетворити перші приголосні в словах, тверді на м’які й навпаки. Подивіться, слова теж стають зовсім іншими!

1. Кит - ….кіт.

2. Лис -…ліс.

3. Дім -…дим.

-Діти, навіть всі звуки забажали колись собі різні позначки, щоб їх не плутали. Подивіться уважно!

Як ви гадаєте, які звуки захотіли позначатися червоним колом? Правильно, голосні. Однією рискою позначають тверді приголосні, а двома – м’які. Запам’ятали?

-Молодці! Ось так ви сьогодні разом з різними звуками допомогли виконати багато бажань. Тож неодмінно загадайте своє бажання і, я впевнена, що воно неодмінно здійсниться!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...