пʼятниця, 21 жовтня 2022 р.

 Команда та прохання

-Доброго ранку, діти! Ми з вами вивчили вже багато ввічливих слів, що використовуються в різних ситуаціях та, впевнена, що зрозуміли їх необхідність. Адже наше мовлення стає з ними більш красивим та лагідним, а іноді, саме ввічливі слова стають головними та допомагають іншим людям почути вас. Наприклад, коли ми просимо допомоги в когось. Які ввічливі слова нам допоможуть в цьому? (Будь ласка, вибачте, перепрошую…)

-Так, звісно! Порівняйте дві фрази та скажіть, яка з них більш доречна та чемна?

«Мені треба ту іграшку, дістань мені її!» або «Вибачте, допоможіть мені, будь ласка, дістати ту іграшку»

-Почувши яку фразу, люди неодмінно вам допоможуть?А яка може їх образити? Перша фраза звучить дуже грубо, згодні? Давайте закріпимо чарівну фразу «будь ласка» в наступній грі

Рухлива гра «Будь ласка»

-Діти, а зараз ми з вами трохи розімнемося! Для гри потрібно не менше двох людей, попросіть друзів чи дорослих пограти з вами. Правила цієї гри такі: ведучий показує різні рухи, а інші повинні повторити за ним, але головна умова - повторюємо тільки тоді, коли ведучий скаже «будь ласка». Якщо ви цього не почули - не виконуємо дію. Завдання ведучого заплутати учасників, а учасників – бути дуже уважними й виконувати тільки правильні дії.

-Молодці, не заплуталися! Фрази в цій грі без ввічливого слова - це команди, а з ним - це вже прохання. Команди найчастіше використовують у військовій справі та в роботі з тваринами, а ось зі своїми близькими та друзями, звісно, треба розмовляти ввічливо.

-Як ви спілкуєтеся зі своїми друзями? Що полюбляєте робити разом? -Для того, щоб грати разом, що вам звичайно потрібно? (іграшки) Тоді відправляємося разом з вами до магазину!

Математична гра «Магазин»

https://www.youtube.com/watch?v=WyV5CfWcDGM (з 0:33 с)

- Ви все вірно порахували, давайте ще трошки згадаємо, як виглядають цифри.

 Гра «Яка цифра заховалася»

https://www.youtube.com/watch?v=BBrsrqwGBkw

-Добре, ми з вами згадали всі цифри, тож сміливо можемо рахувати! А щоб було цікавіше, давайте будемо рахувати геометричні фігури, але не прості, а ті, з яких складаються ці гарні тваринки.

Порахуй геометричні фігури

     
-А ось хто дуже добре розуміє та полюбляє виконувати команди, так це - пес. Розімніть пальчики та створіть разом зі мною чудового геометричного песика.

Пальчикова гімнастика

Давай-но пальці рахувать:

Один, два, три, чотири, п’ять,

Один, два три, чотири, п'ять.

Десять пальців, дві руки –

Це твої помічники.

Аплікація з геометричних фігур «Песик»

Матеріали: затонований папір, кольоровий папір, а краще заздалегідь підготовлені деталі (одне велике півколо темного кольору, 2 півкола менших світлого кольору та 2 півкола ще менших, 2 конуси, 1 світле велике коло, 1 темніше і менше, 2 чорних для носика та ока, 1 маленьке біле коло теж для ока), клей, серветки)

https://youtu.be/cgkTeXMP4Yk 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Поради на день (17.05)

  "Гарний настрій завжди майте... " https://www.youtube.com/watch?v=cmrhSzIBVGo - Розкажи, коли… - З’єднай емоції: Фізкультхвили...